INVASIVA ARTER

Oscar Nilsson Tornborg


Det är sommar och turister flockas till idylliska Burge på Merkö i Östersjön. Grillar tänds, drinkar dricks, det är sol och bad. Men allt är inte solsken. Lukas är ensam i sin skräck för den tyranniska styvpappan, och Eva har tillsammans med dottern Elsa återvänt till ön för att hitta tillbaka till en sorts normalitet efter sin mans död. Och när Jens Larsson på den lokala bensinstationen upptäcker att en larvliknande parasit har borrat in sig i hans fot är det början på en dag där de invasiva arternas frammarsch förändrar allas liv för alltid.


Oscar Nilsson Tornborgs roman Invasiva arter är en berättelse om förlust och längtan efter samhörighet. Men också om mod. Och om att överleva det mest fasansfulla.


TITEL: Invasiva arter
FÖRFATTARE: Oscar Nilsson Tornborg
ISBN: 978-91-89916-10-4

»Sammantaget utmärks Invasiva arter av ett mycket gott hantverk som särskilt lyfts av de trovärdiga karaktärsporträtten. Formgivningen av boken är dessutom vacker och kreativ.» – BTJ-häftet nr 14, 2024 (Lektör Lukas Ernryd).

NOLL DAGAR KVAR

Nina Källmodin


Solen ska dö. Stora nedräknare visar hur många dagar som återstår. Alldeles för få för att My ska hinna leva tills hon blir gammal.

Medan andra kastar sig in i ändlösa nöjen för att döva tankarna på den sista dagen flyr My istället in i de världar hon hittar i gamla böcker, och till de hemliga platser hon delade med barndomsvännen Jon. Det var han som gav henne mod, han som visade henne den skyddande kupolens ytterkant med det sönderbrända landskapet utanför. Tills han en dag försvann.

Nu tvingas hon närma sig slutet ensam. Men ett oväntat möte och en liten pojke förändrar allt. Är det verkligen för sent? Eller finns det hopp?

↩︎

Läs ett smakprov!


TITEL: Noll dagar kvar
FÖRFATTARE: Nina Källmodin
ISBN: 978-91-5193519-5

»Bristen på stereotyper gör läsningen både gastkramande och omtumlande. Gestaltningen av My och hennes vardag är återhållen och relativt ordknapp men samtidigt otroligt suggestiv. Miljöerna kommer till liv och väcker tankar som stannar kvar långt efter att boken tagit slut.»
– Lydia Wistisen, DN

»Skrämmande och fascinerande framtidsskildring med djup och svärta»
– BABBELPODDEN

ANDEVISKNINGAR

Markus Sköld


Nicklas och Moa flyttar till det nybyggda huset i skogen och är övertygade om att det är den nystart de drömt om. Tills de inser att de inte är ensamma. Något annat finns där. Något gammalt. Något ont.


Andeviskningar är en nervkittlande berättelse om kärlek, längtan och kampen för överlevnad mot gammal ondska.

↩︎

TITEL: Andeviskningar 
FÖRFATTARE: Markus Sköld
ISBN: 9789189916111

ENDAST SOM LJUDBOK.

FOLKTOMT

Markus Sköld


Klockan 03.14 den 11 januari upphör all kontakt med den lilla staden Lommensvik i södra Norrland. 

Journalisten Rebecka Corti beger sig dit för att ta reda på vad som hänt. På plats upptäcker hon en nedsläckt stad i total radioskugga tömd på alla sina invånare. Allt som är kvar är halvdruckna kaffekoppar och tomma sängar.

När en rasande snöstorm slår hårt mot Lommensvik tvingas Rebecka stanna kvar i den öde staden, samtidigt som omvärlden förgäves försöker ta sig in. Snart upptäcker hon att det finns ett osynligt hot. Om hon ska ha en chans att ta sig levande från Lommensvik måste hon först ta reda på vart alla människor tagit vägen.

↩︎

Läs ett smakprov!

TITEL: Folktomt
FÖRFATTARE: Markus Sköld
ISBN: 978-91-5193516-4

»Markus Sköld har konstruerat ett bra mysterium i botten och en iskall atmosfär« — ARBETARBLADET

»En himla trevlig bok Sköld har skrivit!« — ANDERS FAGER i STORYSYNDROMET avsnitt 37

»Det är riktigt spännande, snarast krypande obehagligt och skrämmande.» — BTJ

SOMMAREN
TAR SLUT

Jonatan Olofsgård


Tom och Lea reser med sina föräldrar till sommarstugan för att bomma igen inför hösten. Morgonen därpå åker föräldrarna iväg på ett ärende, men tiden går utan att de kommer tillbaka.

På andra sidan sjön bor Udo, den gamla mannen med ögon av is och händer som får en att tänka på blanka vapen. Han inte bara hyr ut stugan utan övervakar även familjen och lägger sig i deras liv. Tom och Lea har alltid undvikit Udo, men när de till sist står utan mat och mobiltäckning är han deras enda hopp om hjälp. Men vägen till Udos hus är lång och verkligheten är inte vad de tror.

↩︎

Läs ett smakprov!

TITEL: Sommaren tar slut
FÖRFATTARE: Jonatan Olofsgård
ISBN: 978-91-5193518-8

»Sommaren tar slut är en mardrömslikt och mystiskt tät, idel spännande bladvändare som från första sidan visar sig vara omöjlig att lägga ifrån sig.« — BTJ 

»I Jonatan Olofsgård debutroman Sommaren tar slut står skräcken i centrum, född ur vardagens enkla oro« — YSTADS ALLEHANDA

unsplash