SJUNG INGEN PSALM NÄR JAG ÄR DÖD

Karin Tidbeck


Tre föräldrarlösa systrar på 1800-talet lever ensamma i familjens stora hus. En av dem är döende. De andra två gör allt i konsten och vetenskapens namn för att rädda kvar henne in i framtiden.

↩︎


KOMMANDE: 13 APRIL 2023

TITEL: Sjung ingen psalm när jag är död
FÖRFATTARE: Karin Tidbeck
ISBN: 978-91-988186-3-5

NOLL DAGAR KVAR

Nina Källmodin


Solen ska dö. Stora nedräknare visar hur många dagar som återstår. Alldeles för få för att My ska hinna leva tills hon blir gammal.

Medan andra kastar sig in i ändlösa nöjen för att döva tankarna på den sista dagen flyr My istället in i de världar hon hittar i gamla böcker, och till de hemliga platser hon delade med barndomsvännen Jon. Det var han som gav henne mod, han som visade henne den skyddande kupolens ytterkant med det sönderbrända landskapet utanför. Tills han en dag försvann.

Nu tvingas hon närma sig slutet ensam. Men ett oväntat möte och en liten pojke förändrar allt. Är det verkligen för sent? Eller finns det hopp?

↩︎

Läs ett smakprov!


TITEL: Noll dagar kvar
FÖRFATTARE: Nina Källmodin
ISBN: 978-91-5193519-5

»Bristen på stereotyper gör läsningen både gastkramande och omtumlande. Gestaltningen av My och hennes vardag är återhållen och relativt ordknapp men samtidigt otroligt suggestiv. Miljöerna kommer till liv och väcker tankar som stannar kvar långt efter att boken tagit slut.»
– Lydia Wistisen, DN

»Skrämmande och fascinerande framtidsskildring med djup och svärta«
– BABBELPODDEN

FOLKTOMT

Markus Sköld


Klockan 03.14 den 11 januari upphör all kontakt med den lilla staden Lommensvik i södra Norrland. 

Journalisten Rebecka Corti beger sig dit för att ta reda på vad som hänt. På plats upptäcker hon en nedsläckt stad i total radioskugga tömd på alla sina invånare. Allt som är kvar är halvdruckna kaffekoppar och tomma sängar.

När en rasande snöstorm slår hårt mot Lommensvik tvingas Rebecka stanna kvar i den öde staden, samtidigt som omvärlden förgäves försöker ta sig in. Snart upptäcker hon att det finns ett osynligt hot. Om hon ska ha en chans att ta sig levande från Lommensvik måste hon först ta reda på vart alla människor tagit vägen.

↩︎

Läs ett smakprov!

TITEL: Folktomt
FÖRFATTARE: Markus Sköld
ISBN: 978-91-5193516-4

»Markus Sköld har konstruerat ett bra mysterium i botten och en iskall atmosfär« — ARBETARBLADET

»En himla trevlig bok Sköld har skrivit!« — ANDERS FAGER i STORYSYNDROMET avsnitt 37

»Det är riktigt spännande, snarast krypande obehagligt och skrämmande.« — BTJ

DET NÄSTAN BEGRIPLIGA
Jenny Green


En småkall och grå novembermorgon förändras Gunnars inrutade vardagslunk på ett sätt han varken kunnat före­ställa eller önska sig. Han vill att världen ska vara vanlig och förutsägbar. Han vill mata katten, se rosenbusken växa och lyssna på Ekot till kaffet i godan ro. Han är inte alls bekväm med allt ståhej och alla nyfikna som stövlar runt ute på åkrarna. Och för inte tala om Aronsson som ser pengar i allt.

↩︎

TITEL: Det nästan begripliga
FÖRFATTARE: Jenny Green
ISBN: 978-91-988186-0-4

»Som en litterär variation på Simon Stålenhags science fiction-målningar – också i Greens prosa får vardagslunken samexistera med världsrymden. … En pärla.«
— PER KLINGBERG, Svenska Dagbladet

VARULV

Monica Zetterlund


Mor Greta och far Axel vet inte vad de ska göra med flickan de tagit in som fosterbarn. Hon är inte som andra, uppför sig mer som djur än människa . I hopp om att ingjuta hälsosam gudsfruktan skickas hon till den lokala pastorn.

↩︎


TITEL: Varulv
FÖRFATTARE: Monica Zetterlund
ISBN: 978-91-988186-1-1SOMMAREN
TAR SLUT

Jonatan Olofsgård


Tom och Lea reser med sina föräldrar till sommarstugan för att bomma igen inför hösten. Morgonen därpå åker föräldrarna iväg på ett ärende, men tiden går utan att de kommer tillbaka.

På andra sidan sjön bor Udo, den gamla mannen med ögon av is och händer som får en att tänka på blanka vapen. Han inte bara hyr ut stugan utan övervakar även familjen och lägger sig i deras liv. Tom och Lea har alltid undvikit Udo, men när de till sist står utan mat och mobiltäckning är han deras enda hopp om hjälp. Men vägen till Udos hus är lång och verkligheten är inte vad de tror.

↩︎

Läs ett smakprov!

TITEL: Sommaren tar slut
FÖRFATTARE: Jonatan Olofsgård
ISBN: 978-91-5193518-8

»Sommaren tar slut är en mardrömslikt och mystiskt tät, idel spännande bladvändare som från första sidan visar sig vara omöjlig att lägga ifrån sig.« — BTJ 

»I Jonatan Olofsgård debutroman Sommaren tar slut står skräcken i centrum, född ur vardagens enkla oro« — YSTADS ALLEHANDA

ÖDESMÅLA GÅRD

Therese Henriksson


Egentligen är Sickan mammas hund. Men hon har aldrig tid. Istället är det Tobias som tar med sig henne på långa strövtåg och när han först stöter på ödehuset vet han inte vad han ska tro. Det känns som om någon iakttar honom bakom de trasiga gardinerna, och varje gång han går ut med Sickan drar hon i kopplet mot Ödesmåla gård. Han kan svära på att det finns någon där.

↩︎


TITEL: Ödesmåla gård
FÖRFATTARE: Therese Henriksson
ISBN: 978-91-988186-2-8