GENKLANG
Andreas Tullberg

»I fjärran hördes ljudet som av tusen avlägsna kyrkklockor. En viskning drog fram i brisen. Fly, fly, fly…»


Ett brev om en svårtydd och märklig inskription på en av kyrkklockorna i Lunds domkyrka får docent Sjöstad att trotsa höjdrädslan och ta sig hela vägen upp i södra ­tornet. Schaktet med de hängande klockrepen är bråddjupt. I väster sänder solen ett sista sken över himlen och målar tornrummets väggar blodröda. Han kommer aldrig att komma ner igen.


TITEL: Genklang

FÖRFATTARE: Andreas Tullberg
ISBN:
978-91-89916-04-3

[TILL SIDTOPP]

GLASHJÄRTAT

Sara Engström


»Plasthandskarna når ända upp till armbågarna så hon blir inte ens blöt när flickan sprattlar med benen.»


Den lilla familjen är nyinflyttad i villaområdet. Det är Susanna och tolvåriga Gustav. Och så dottern förstås, som Susanna älskar men drömmer om att dränka. Det hade varit enklare så. Nu hålls hon istället gömd i källaren. Snart kommer Susanna att göra det oförlåtliga. Igen.


TITEL: Glashjärtat
FÖRFATTARE: Sara Engström
ISBN: 978-91-89916-03-6

KOSMOS TILL KISEL
Karin Tidbeck

»Men förstår dom dej? Förstår dom dej på riktigt? För i så fall hade jag inte varit här.»


Spydiga kommentarer om hemstickade tröjor och pott­frisyrer har lärt Kisel att hålla tyst om kollektivet i skolan. Hen är fåordig, klipper håret själv och pratar aldrig om under­jordiska Iordh, uraniska Himmin eller Mællin som vistas i mellanrummen. Hemma har Kisel allt hen behöver. I alla fall tror hen det. Tills Ziggy Stardust dyker upp.


TITEL: Kosmos till Kisel
FÖRFATTARE: Karin Tidbeck
ISBN:
978-91-89916-02-9

[TILL SIDTOPP]

SJUNG INGEN PSALM NÄR JAG ÄR DÖD

Karin Tidbeck


Tre föräldralösa systrar på 1800-talet lever ensamma i familjens stora hus. En av dem är döende. De andra två gör allt i konsten och vetenskapens namn för att rädda kvar henne in i framtiden.TITEL: Sjung ingen psalm när jag är död
FÖRFATTARE: Karin Tidbeck
ISBN: 978-91-988186-3-5

»En mästerlig blandning av poetiska vändningar och enkelhet. En magnifik läsupplevelse.«
(Helhetsbetyg 5 av 5)
— PIA LINDESTRAND, BTJ

[TILL SIDTOPP]

GRUVMAJA
Karin Tidbeck

»Skallen är överdragen med läder och har ett påmålat ansikte. Händerna har också varit läderklädda, men överdraget är till större delen avslitet. Metalldelarna är formligen full-smockade med ingraverade kors och bibelverser.»


Under svältens svåra år 1867 försvinner alla invånarna i Ovarts socken spårlöst. Det ryktas om gruvan, om onda krafter och till och med om en docka av stål, en Gruvmaja. Vad som verkligen hände har förblivit olöst. Fram tills nu.


TITEL: Gruvmaja
FÖRFATTARE: Karin Tidbeck
ISBN: 978-91-988186-8-0


»På de få sidorna ryms ett mysterium som hör ihop med svenska historiska händelser och den folktro som förr formade mångas vardag.«
(Helhetsbetyg 4 av 5)

— ANNA NORDH, BTJ 

[TILL SIDTOPP]

HAGA VIDEO

Anders Fager

»Sabina Slava är värsta draken – Aha! Aha!
Sabina Slava är för evigt vaken – Aha! Aha!»


Sabina har en källarsexklubb. Gränsöverskridande och norm­befriat, för de som spelar på flera lag. Men nu är det blod överallt, det enda stället fritt från det är den jävla soffan i brun manchester. Någon borde ringa polisen.


TITEL: Haga Video
FÖRFATTARE: Anders Fager
ISBN:
978-91-89916-01-2

»Språket är bra, karaktärerna intressanta och temat sticker ut.«
(Helhetsbetyg 4 av 5)


— LINA WERSÄLL, BTJ


FÖRRÅDET
Susanne Gorne

»Vid den bortre dörren stannade jag upp. Mitt hjärta slog hårt mot revbenen. Om jag öppnade och fann det likadant som sist skulle det inte finnas någon återvändo.»


När den förbisedda vaktmästaren på en redovisningsbyrå snubblar över en dold ingång till ett spegelvänt kontor upphör alla hemligheter. Frågan är vad han nu ska göra med sina kollegors innersta, mörka sanningar?


TITEL: Förrådet
FÖRFATTARE: Susanne Gorne
ISBN: 978-91-89916-00-5

[TILL SIDTOPP]

»Susanne Gorne har tidigare skrivit flera skräcknoveller som bland annat blivit upplästa i Sveriges Radios Creepypodden. I novellen Förrådet, en liten bok på 34 sidor med ett samtidigt rakt och rikt språk, lyfter hon återigen den svenska skräcken. Den här gången i form av ett väl uppbyggt, krypande obehag.«
(Helhetsbetyg 4 av 5)


— SABINE MICKELSSON, BTJ


JULGRANS-
PLUNDRINGEN

Patrik Centerwall

»Julgransplundringen tappade lite av sin charm när Olssons fångade Jerker och hängde honom i den stora eken inne på deras gård.»


Vinternatten är obarmhärtigt kall, och snöfallet och mörkret kompakt, när Sandra och Malin kommenderas ut av farsan för att hämta hem sin döda brors kropp. Men det finns annat som också rör sig i natten. Varelser betydligt farligare än den jävla Olssongubben.


TITEL: Julgransplundringen
FÖRFATTARE: Patrik Centerwall
ISBN:
978-91-988186-9-7

»Det är dramatiskt och stämningsfullt.«

— MARTIN DAHLÉN, BTJ

[TILL SIDTOPP]

DET HÄR ÄR MITT NU
Jenny Green


Jörgen har ärvt gården efter sin far. Men med den följer också grannarna, förpliktelserna gentemot jaktlaget och skogen med alla träd.
TITEL: Det här är mitt nu
FÖRFATTARE: Jenny Green
ISBN: 978-91-988186-6-6

[TILL SIDTOPP]

»Författaren skapar en kuslig stämning med små medel. Läsaren dras omärkligt med i huvudkaraktärens sinnelag. Jenny Green är fenomenal på att få läsaren förlora sig i texten och vara där, i stugan, i skogen, ända till slutet.« Helhetsbetyg 4 av 5.

— CAMILLA MALMBORG, BTJ-HÄFTET nr 22, 2023 

[TILL SIDTOPP]

DET NÄSTAN BEGRIPLIGA
Jenny Green


En småkall och grå novembermorgon förändras Gunnars inrutade vardagslunk på ett sätt han varken kunnat före­ställa eller önska sig. Han vill att världen ska vara vanlig och förutsägbar. Han vill mata katten, se rosenbusken växa och lyssna på Ekot till kaffet i godan ro. Han är inte alls bekväm med allt ståhej och alla nyfikna som stövlar runt ute på åkrarna. Och för inte tala om Aronsson som ser pengar i allt.


TITEL: Det nästan begripliga
FÖRFATTARE: Jenny Green
ISBN: 978-91-988186-0-4

»Som en litterär variation på Simon Stålenhags science fiction-målningar – också i Greens prosa får vardagslunken samexistera med världsrymden. … En pärla.«
— PER KLINGBERG, Svenska Dagbladet

[TILL SIDTOPP]

HEMMAFRUARNAS RASTER
Tobias Grimstad

Minnet av barndomens somrar på Kinnekulle plågar och förföljer Daniel. Helst vill han bara hålla sig långt därifrån, men gamla Matilda Stenström har dött och på hembesök hos farmor följer han med till begravningen. Inte ens i sina vildaste drömmar hade han kunnat föreställa sig vad det leder till.
TITEL: Hemmafruarnas raster
FÖRFATTARE: Tobias Grimstad
ISBN:
978-91-988186-7-3

[TILL SIDTOPP]

MIN MORFAR HADE EN BUTIK

Lina Arvidsson


Butiken säljer leksaker från förr. På hyllorna finns rostiga gamla bilar, speldosor, kinaschack och färgglada lådor med lock som far upp när man trycker på en knapp. I butiken finns också dockorna med sina hårt stoppade tygkroppar och stumma ansikten av porslin. Dockorna man kan önska liv i och släppa fria ...TITEL: Min morfar hade en butik
FÖRFATTARE: Lina Arvidsson
ISBN: 978-91-988186-5-9

[TILL SIDTOPP]

»Det är ingen blodig skräck, utan en lågmäld rysare, där det olustiga sällan ligger i en levande dockas leende mun, utan i det outtalade människor emellan.«
— LOUISE LARSSON, BTJ nr 18, 2023. Helhetsbetyg 4 av 5

[TILL SIDTOPP]

FEM SYSTRAR
Susanna Evert


Fem systrar flyttar in på bottenvåningen i ett flerfamiljshus. Det är en udda och skygg syskonskara som aldrig visar sig ute, förutom en av systrarna som är blind. En nyfiken granne gör hennes bekantskap och bjuds in till lägenheten. Inget kan förbereda henne för vad hon möter därinneTITEL: Fem systrar
FÖRFATTARE: Susanna Evert
ISBN: 978-91-988186-4-2

[TILL SIDTOPP]

»Så för dig som känner för något kusligt i kort format att läsa i höst, läs Fem systrar, kanske tillsammans med en kopp te?«
— Bloggen I BOKHYLLAN 

[TILL SIDTOPP]

VARULV

Monica Zetterlund


Mor Greta och far Axel vet inte vad de ska göra med flickan de tagit in som fosterbarn. Hon är inte som andra, uppför sig mer som djur än människa . I hopp om att ingjuta hälsosam gudsfruktan skickas hon till den lokala pastorn.
TITEL: Varulv
FÖRFATTARE: Monica Zetterlund
ISBN: 978-91-988186-1-1


[TILL SIDTOPP]

ÖDESMÅLA GÅRD

Therese Henriksson


Egentligen är Sickan mammas hund. Men hon har aldrig tid. Istället är det Tobias som tar med sig henne på långa strövtåg och när han först stöter på ödehuset vet han inte vad han ska tro. Det känns som om någon iakttar honom bakom de trasiga gardinerna, och varje gång han går ut med Sickan drar hon i kopplet mot Ödesmåla gård. Han kan svära på att det finns någon där.


TITEL: Ödesmåla gård
FÖRFATTARE: Therese Henriksson
ISBN: 978-91-988186-2-8


[TILL SIDTOPP]