Om Kraxa förlag

Kraxa förlag drivs av Kristina Hård och Henrik Pettersson, två författare som älskar berättelser som lockar fantasin, ger rysningar längs ryggraden och söker svar bortom det uppenbara. Äventyret började år 2022 med förlagets tre första romaner – det handlar om gastkramande skräck, spänning och science fiction. Kraxa förlag vill lyfta det svenska fantastikundret och nå ut till fler läsare, för vi tror på berättelserna och på läsarna.

KRISTINA HÅRD
CHEFSFÖRLÄGGARE

Kistina Hård skriver romaner och noveller, främst inom science fiction, fantasy och skräck. Hon debuterade med sf-romanen Alba och 2016 erhöll hon Göteborgs stads litteraturpris för bästa science fiction för romanen Kleptomania

HENRIK PETTERSSON
REDAKTÖR, MANUSUTVECKLARE

Henrik Pettersson debuterade med romanen Jehåvasjäveln och vintern 2021 släpptes bilderboken Var är Bennys ugglor? Efter mer än ett decenium som handledare på författarskolan vid Lunds universitet är det nu fullt fokus på Kraxa förlags författare.

MANUS

Har du skrivit en roman som tänjer på gränser och bjuder in till magiska världar? Då går det bra att att skicka ditt manus till oss under de perioder vi öppnar för inlämning. Vi öppnar för manusinlämning på våren, hösten och vintern (vi meddelar exakta datum på vår webb och på @kraxaforlag på instagram).

KONTAKTA OSS