Om Kraxa förlag

Kraxa förlag drivs av Kristina Hård och Henrik Pettersson, två författare som älskar berättelser som lockar fantasin, ger rysningar längs ryggraden och söker svar bortom det uppenbara. Äventyret började år 2022 med förlagets tre första romaner – det handlar om gastkramande skräck, spänning och science fiction. Kraxa förlag vill lyfta det svenska fantastikundret och nå ut till fler läsare, för vi tror på berättelserna och på läsarna.

KRISTINA HÅRD
FÖRLÄGGARE

Kistina Hård skriver romaner och noveller, främst inom science fiction, fantasy och skräck. Hon debuterade med sf-romanen Alba och 2016 erhöll hon Göteborgs stads litteraturpris för bästa science fiction för romanen Kleptomania

HENRIK PETTERSSON
REDAKTÖR, MANUSUTVECKLARE

Henrik Pettersson debuterade med romanen Jehåvasjäveln och vintern 2020 släpptes bilderboken Var är Bennys ugglor? Efter mer än ett decenium som handledare på författarskolan vid Lunds universitet är det nu fullt fokus på Kraxa förlags författare.

MANUS

Just nu tar vi inte emot manus (varken för noveller eller romaner), men vi meddelar på vår webb och på på sociala medier när vi åter öppnar för manusinlämningar. Följ oss på @kraxaforlag, och prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du ett mejl i mejlboxen när vi åter öppnar för manus!

KONTAKTA OSS